fbpx
06-55.33.66.33 nieske@support4power.nl

Je wilt je website laten bouwen, maar hoe vind je nu eigenlijk een goede webbouwer?
Je wilt iemand hebben die goed luistert naar wat jij wilt, op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en ook alle aspecten van je website op zich kan nemen.

Je kunt op Google zoeken naar webbouwers en je vindt gemakkelijk een hele lijst. Maar hoe weet je nu dat je de juiste kiest?
Ik heb nu een aantal klanten gehad die hun website hebben laten bouwen en die nu zeggen:

‘Ik heb nu wel een website opgeleverd gekregen, maar ik kan er zelf helemaal niets mee. Ik heb geen idee hoe ik dingen kan veranderen of kan toevoegen’

‘De bouwer van mijn website wil best aanpassingen doen, maar vraagt hiervoor elke keer weer een flink bedrag.’

‘Mijn webbouwer bouwt maximaal 10 pagina’s. Als ik er pagina’s bij wil hebben moet ik dat zelf doen of ontzettend veel geld voor betalen. Ik betaal hun toch elke maand voor het onderhoud? Ik zou verwachten dat ze voor dat bedrag ook deze dingen voor me kunnen doen. ‘

Ik verbaas me dan ook over de werkwijze van dit soort bureaus en ik schaam me er zelfs een beetje voor.
Zelf heb ik ook contact gehad met een aantal van dit soort bureaus voor mijn klanten. Eén bureau gaf zelfs aan het werk volledig uit handen te nemen, zij hadden tekstschrijvers en ontwerpers in dienst, maar uiteindelijk had mijn klant toch niet de website die ze wilde hebben.  Het bureau luisterde niet naar haar wensen en gaf zelfs aan niet meer telefonisch bereikbaar te zijn.
Een andere klant had een website laten bouwen op een CMS (de achterkant van je website) die alleen door hun gebruikt werd. Hiermee zat mijn klant dus behoorlijk vast aan de service van dit bureau….en die was nou juist zo slecht.

Maar…hoe hadden mijn klanten nu van tevoren kunnen weten met wie ze precies in zee gingen?
Ik geef je 6 stappen waar je op kunt letten wanneer je een goede webbouwer zoekt. Hopelijk vind jij hiermee de webbouwer voor jou en krijg je de website die jij wilt!

 1. Gratis / vrijblijvend kennismakingsgesprek
  Geeft de webbouwer jou de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend met hem in gesprek te gaan over je website. Zonder hiervoor verdere kosten in rekening te brengen?
  En gaat het in het gesprek niet alleen over zijn eigen werkwijze, producten en kosten? Maar wordt er ook vooral gevraagd naar wat jij wilt met je website? Dat is belangrijk. Een webbouwer moet geïnteresseerd zijn in wat je doet en hoe je graag wilt samenwerken. Sommigen kunnen daarin meegaan en anders past een ander bureau misschien beter bij je
 2. Zelf toegang tot je website?
  Geeft de webbouwer jou volledig toegang tot de website tijdens en na de bouw? Het is belangrijk dat jij altijd bij jouw eigen website kunt komen en dat ze je kort uitleggen hoe je aanpassingen kunt doen.
 3. Zet de webbouwer jou ook aan het werk?
  Goed teken! Het is goed wanneer een webbouwer jou vragen stelt en je laat nadenken over je website. Ik laat bijvoorbeeld mijn klanten altijd aangeven welke kleuren ze willen gebruiken, welke aanspreekvorm ze willen. Maar ook hoe ze willen dat de pagina’s eruit zien. Het liefst laat ik ze een schematische weergave maken van de afzonderlijke pagina’s.
 4. Referenties nakijken
  Een goede webbouwer heeft referenties op zijn eigen site staan of geven referentie sites af als je er naar vraagt. Vraag ook of je deze klanten mag benaderen en of ze contactgegevens van deze klanten met je kunnen delen.
 5. Vastzitten
  Ga na of je na het opleveren van je website vast zit aan de hosting en diensten van deze webbouwer. Wanneer een webbouwer gebruik maakt van een CMS wat meer gebruikt wordt, dan heb je vaak de mogelijkheid om makkelijk naar een andere hosting partij over te stappen en / of een andere webbouwer aan te nemen mocht de
 6. Do’s en Don’ts
  Geeft jouw webbouwer al in het eerste gesprek aan welke dingen hij echt nodig vindt voor jouw website (zoals bepaalde beveiliging, formulieren en koppelingen) en raadt hij je ook echt dingen af, dan heb je waarschijnlijk een goede webbouwer te pakken. Een webbouwer hoeft niet altijd te doen wat zijn klanten willen. Er zijn nu eenmaal beperkingen. Je wilt uiteindelijk een webbouwer die met je meedenkt en je kan adviseren om een zo’n krachtig mogelijke website neer te zetten.

Voldoet jouw webbouwer aan deze criteria? Heel fijn!!
Heb jij nog andere adviezen waar een goede webbouwer aan moet voldoen? Deel jouw wensen en eisen in een reactie, ik ben benieuwd!

 

 

%d bloggers liken dit: