fbpx
06-55.33.66.33 nieske@support4power.nl

Alle websites die ik voor mijn klanten maak zijn gebouwd in WordPress. En inmiddels geldt dat voor ruim 30% van alle websites wereldwijd!
Het grote voordeel van WordPress is dat WordPress makkelijk uit te breiden is en hierdoor voor elke website wel de juiste mogelijkheden heeft.
Deze uitbreidingen noemen we Plugins.

Een plugin is een klein stukje software dat de functionaliteiten van je website verder uitbreiden. Omdat WordPress door zoveel verschillende soorten mensen en bedrijven gebruikt wordt en iedereen andere behoeftes en wensen heeft, zijn niet alle functionaliteiten in de ‘kern’ van WordPress inbegrepen.
Sommige websites hebben weinig of zelfs geen plugins nodig, andere websites maken er gebruik van meerdere. Er is echt voor alle mogelijkheden een plugin te vinden: plugins die spam voorkomen, plugins om contractformulieren, social media en Google maps in je website op te nemen etc.

Voor iedere website die ik bouw gebruik ik een aantal standaard plugins voor beveiliging, leesbaarheid en contactformulieren.
Daarnaast gebruik ik nog plugins die voor de specifieke functionaliteit van een website benodigd zijn. Bijvoorbeeld wanneer een webshop of een leeromgeving geïntegreerd moeten worden op de website.
Ik probeer altijd in eerste instantie gebruik te maken van gratis plugins, maar stap over naar de betaalde versie wanneer dit nodig blijkt. Een betaalde versie heeft vaak iets meer mogelijkheden.

De standaard plugins die ik gebruik:

  • Contact Form 7

Mocht je niet gebruik maken van een thema waarin een contactformulier is opgenomen, dan zul je je eigen contactformulier moeten maken. Een contactformulier zorgt ervoor dat de bezoekers van de website te allen tijde met jou in contact kunnen komen. Met deze plugin kun je snel en gemakkelijk een formulier in je website intergreren.

  • Yoast SEO

Voor een startende ondernemer kun je prima gebruik maken van de gratis variant van Yoast SEO om je vindbaarheid in zoekmachines te optimaliseren. Deze plugin leidt je door je teksten heen zodat de leesbaarheid verhoogd wordt en daarnaast geeft de plugins handreikingen zodat de zoekmachine vindbaarheid geoptimaliseerd is.

  • BackWPup

Deze plugin zorgt ervoor dat er op gezette tijden een backup van je website gemaakt wordt. Helaas kan het nog altijd gebeuren dat door een storing, verkeerde update of handmatige fout je website onherstelbaar beschadigd raakt. BackWPup maakt automatische backups en kan deze extern bewaren (bijvoorbeeld in Google Drive, DropBox of een FTP server). Zo kan je altijd terug naar de situatie van vóór de storing.

  • WP Social Sharing

Voor ons als ondernemer is online zichtbaarheid tegenwoordig haast onmisbaar. Met behulp van de plugin WP Social Sharing kun je een handige knoppenbalk aan je artikelen toevoegen zodat de bezoekers van jouw website jouw artikelen kunnen delen op bijvoorbeeld Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram. En daarmee trek je waarschijnlijk weer nieuwe bezoekers naar je site.

  • Really simple SSL

Een SSL certificaat beschermt gegevens die een bezoeker naar jouw stuurt via bijvoorbeeld een contactformulier of betaalformulier. Een SSL kan en mag niet ontbreken op een website. Het toont aan dat jij zorgvuldig met de gegevens van je klanten omgaat.
Je hostingpartij installeert het certificaat. Door middel van deze plugin wordt deze automatisch op je website geplaatst zodat alle gegevens veilig zijn.

  • Wordfence Security

Wordfence security is een extra beveiliging op je website om het hacken van je site tegen te gaan. Standaard scant Wordfence alle bestanden op je website en geeft een signaal af wanneer er ‘vreemde’ zaken zijn gevonden die erop zouden kunnen wijzen dat je site gehackt is.

Buiten het gebruik van deze standaard plugins maak ik vaak nog gebruik van een plugin die de koppeling legt met bijvoorbeeld Facebook of met je mailmarketing programma. Omdat deze per klant verschillen heb ik daar geen standaard plugin voor genoemd, maar let er bij het gebruiken van een plugin op dat deze goed kan samenwerken met de WordPress versie waar jij mee werkt en of deze plugin regelmatig geupdate wordt. Ik let er daarnaast altijd op dat de plugin door veel anderen gebruikt wordt. Dit geeft toch een beeld van de betrouwbaarheid van zo’n  plugin 😉

Succes met jouw website!
En mocht je er nu zelf toch niet uitkomen? Weet dan dat ik je er graag mee help 😉

 

 

%d bloggers liken dit: