fbpx
06-55.33.66.33 nieske@support4power.nl
Eerlijk is eerlijk…ik ben nog niet zolang als zelfstandige aan het werk en eigenlijk ben ik gewoon in het diepe gesprongen. Ik bood in eerste instantie van alles aan, websites bouwen, Facebook Messenger chatbots, technische ondersteuning, maar ook administratieve diensten en ‘regeldingen’.
Wanneer mensen mij vroegen wat ik nu precies deed, kon ik daar geen goed en éénduidig antwoord op geven. En ik werd daar heel ongemakkelijk van.

En ja, ik was hartstikke lekker bezig. Deed de administratie van de ene klant en bouwde een website voor de andere klant en ‘regelde’ wel wat voor een derde klant.

Maar ondertussen hoorde ik van verschillende kanten dat je niet alles in de etalage moet zetten. Je kunt wel van alles doen, maar eigenlijk wil je dat mensen je vooral leren kennen van juist dat ene wat jou uniek maakt. Je moet keuzes maken….

Inmiddels heb ik een aantal leuke klanten, verschillende bedrijven, maar uiteindelijk allemaal met dezelfde vraag: ‘Help! Ik loop vast met al die technische dingen, heb geen zin en al helemaal geen tijd om me hierin te verdiepen. Kun jij dat niet voor me doen?’.

En toen werd het voor mezelf ineens een stuk helderder. Dáár moest ik wat mee doen!

Ik weet van mezelf dat ik een goede technische basis heb en dat ik me tools makkelijk eigen maak. Maar ik weet ook uit ervaring dat niet elke technische professional goed is in communicatie. En juist dat is wat ik heel belangrijk vind in het contact met mijn klanten. Dat is wat mij nog beter maakt in mijn werk en waardoor ik er zoveel energie uithaal.

Maar dan….hoe pak je dit aan en hoe zet je jezelf in de markt? Net als elke andere ondernemer loop ik ook tegen het probleem aan dat je nu ineens je marketing, sales, administratie, facturatie en ga zo maar door, allemaal zelf moet doen. Voorheen, in het bedrijfsleven, waren daar gespecialiseerde afdelingen voor en hoefde ik daar helemaal niet over na te denken.
Behalve dat je al deze taken nu zelf moet uitvoeren, zul je je ook nog moeten verdiepen in de tools die hiervoor nodig zijn.

En ik kan me zo voorstellen dat het ook jou soms allemaal boven je hoofd groeit en dat je denkt ‘Laat mij nou gewoon doen waar ik goed in ben’.

Mijn grootste doorbraak was dan ook dat ik denk ‘Laat mij je daarbij helpen! Laat mij de juiste tools voor je vinden, die passen bij hoe jij je bedrijf voert. Ik richt ze voor je in  en onderhoud ze voor je als je dat wil, maar als je het graag zelf wilt doen, dan geef ik je een korte instructie van de tool zodat je aan de slag kunt. Je hebt mij altijd als backup!’

En dat is dus wat ik  met zoveel liefde doe! Laat mij het ‘regelen’, laat mij je ‘ontzorgen’, laat mij je bedrijf van A-tot-Z laten draaien op een zo makkelijk mogelijk manier, zodat jij jouw bedrijf kan laten groeien door te doen waar je écht goed in bent!

Vind jij deze blog waardevol en/of leuk en denk je dat anderen hier ook profijt van kunnen hebben, dan zou ik het heel leuk vinden als je mijn bericht deelt.

%d bloggers liken dit: