fbpx
06-55.33.66.33 nieske@support4power.nl

Een van de dingen die ik veel zie is dat een ondernemer zelf zijn / haar website wil bouwen.
Hartstikke goed natuurlijk!
En daarom deel ik graag met jou 5 basisstappen die je kunt zetten om tot een goede website te komen

  • Kies je domeinnaam.

Een domeinnaam is jouw webadres, dus het adres waarop jij op internet te vinden bent.
Het bedenken van een goede domeinnaam is soms best frustrerend. Er zijn in Nederland namelijk al meer dan 5 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd. Wacht dus niet met het vastleggen van je domeinnaam als jij NU al weet wat het zou moeten zijn. Voor je het weet is deze door iemand anders vastgelegd!
Een goede, krachtige domeinnaam is niet te lang en makkelijk te onthouden. Het moet écht weergeven waar jouw bedrijf voor staat en het is fijn als deze gemakkelijk is uit te spreken. Een koppelteken in je domeinnaam zou ik afraden, maar als het niet anders kan, probeer deze dan te beperken tot maximaal 1 koppelteken. Check of jouw domeinnaam nog beschikbaar is!

  • Begin niet meteen je te bouwen, maar zorg dat je een goed plan hebt.

Een website bouwen is pas de laatste fase van het hele traject. Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over wat jij met je website wilt bereiken. Welke boodschap wil je overbrengen en aan wie? Wie is de klant die je gaat aanspreken en welk probleem ga je voor deze klant oplossen. Tot slot wil je ook vooraf goed nadenken over hoe jij wilt dat je website eruit komt te zien. Denk hierbij aan het gebruik van kleuren, lettertypes en afbeeldingen.
Pas als je dat voor jezelf helemaal helder hebt kun je gaan (laten) bouwen.

  • Kies het juiste thema om jouw website te bouwen.

Ben je niet heel erg technisch onderlegd of wil je je niet teveel verdiepen in de techniek, dan biedt WordPress je verschillende thema’s die het bouwen van een website makkelijker maken. Dit zijn de zogenaamde ‘What You See Is What You Get (wysiwyg)’ plugins. Je kunt tekstblokken, afbeeldingen, prijslijsten, contactformulieren etc. in het scherm slepen en aanpassen. Je ziet meteen het effect van de handelingen die je doet.
Zelf werk ik bijvoorbeeld graag met the thema’s Divi of Beaver Builder.

  • Selecteer de juiste plugins

Plugin? Wat?
Een plugin is een stukje extra code dat ervoor zorgt dat jouw website doet wat hij moet doen. Deze heb je bijvoorbeeld nodig voor beveiliging, formulieren, zoekmachine optimalisatie, interactie met Facebook etc.
Plugins heb je dus zeker wel nodig , maar met mate. Plugins maken je site altijd een klein beetje langzamer. De ene meer dan de andere, maar hier moet je dus altijd rekening mee houden.
In één van mijn volgende blogs zal ik ingaan op de ‘onmisbare’ plugins voor jouw website.

  • Gebruik de juiste zoekwoorden

Iedereen wil natuurlijk graag dat zijn website goed gevonden wordt in de zoekmachines zoals Google. Om binnen de zoekmachines goed gevonden te worden is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken en deze ook terug te laten komen in de teksten op je website.
Maar wat zijn nou de goede zoekwoorden? Tools zoals KWFinder kunnen je helpen om de populairste zoekwoorden voor jouw branche te vinden

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kun je hiermee aan de slag.
Wil je meer weten over hoe ik een website bouw en wat ik voor jou kan betekenen? Kijk dan even op mijn diensten pagina.

%d bloggers liken dit: