fbpx
06-55.33.66.33 nieske@support4power.nl

Veel van mijn klanten weten niet waar ze moeten beginnen. Ze nemen contact met me op omdat ze hun droomwebsite willen laten bouwen of vernieuwen, maar ze weten niet waar ze moeten beginnen.

En ik snap dat wel, ze moeten immers een stukje van hun bedrijf of hun droom uit handen geven en erop kunnen vertrouwen dat zij een website krijgen die uitstraalt waar zij voor staan. Maar als ik niet precies weet wat mijn klant mooi vindt, hoe kan ik dan ooit hun droomwebsite voor ze maken?
Hoe ik dit doe?

Inspiratie opdoen!

De eerste vraag die ik mijn klanten stel is: heb je al eens gekeken naar wat je nu precies mooi vindt en wat absoluut niet?
Ik daag ze uit om naar andere websites te kijken om te bepalen wat ze mooi vinden en wat niet. Dit geeft vervolgens inspiratie voor hun eigen website.

Het is voor hun, maar ook voor mij, soms moeilijk te bepalen wat je nu precies aantrekt of afstoot in een website.

Vergelijken

Ik geef mijn klanten dan ook vaak een oefening mee:

Kies één of twee websites uit die je erg mooi vindt of die je aanspreken. Kies daarnaast één of twee websites die je totaal niet aanspreken. Zet nu een van elke groep een website open, naast elkaar, en probeer te kijken waar het verschil in zit.
Hierbij kun je bijvoorbeeld letten op:

– De gebruikte kleuren (zie mijn eerdere blog)

– De combinatie van lettertype / kopjes / lettergrootte

– De achtergrond, is deze meer wit of wordt er gebruik gemaakt van kleur of afbeeldingen?

– De lengte van de teksten

– De indeling van de pagina zelf

 

Als je weet wat de verschillen zijn en waarom je juist iets mooi of niet mooi vindt, dan kun je vervolgens ook bepalen wat je graag op je eigen website juist wel of niet wilt hebben.

%d bloggers liken dit: