fbpx
06-55.33.66.33 nieske@support4power.nl

Jouw bedrijf heb je helemaal ingericht zoals jij dat wilt. Je ziel en zaligheid liggen erin en je vindt het belangrijk om je kernwaarden naar je klanten uit te stralen. 
Waarom zou je dit nou niet ook doorvoeren op je website? Je website is namelijk jouw online visite kaartje en helpt  jou en je bedrijf aan meer omzet.

Maar hoe doe je dit dan?

Wanneer ik met een nieuwe klant aan de slag ga, is een van de eerste vragen die ik stel: ‘heb je websites in gedachte die je mooi vindt? Of juist helemaal niet mooi?’.

Dit is namelijk één van de belangrijkste uitgangspunten voor je eigen website. Als jij weet wat je mooi vindt, dan kun je dat duidelijk overbrengen….aan je webbouwer als je je website laat bouwen, of in je website zelf.

Inspiratie

Zelf haal ik veel inspiratie vanuit Pinterest. Ik zoek op ‘beste website design’ of op ‘mooie websites’ en ik krijg werkelijk waar de mooiste voorbeelden in beeld. Hieruit haal ik allemaal nieuwe ideeën voor mijn eigen websites of voor die van mijn klanten.

Soms haak ik ook echt af op een website en dan is het interessant om te onderzoeken waarom. Ik zet dan vaak een mooie en deze ‘niet zo mooie’ site naast elkaar open en zoek de verschillen. Wat trekt me nou zo aan in die mooie site? Waarom? En wat stoot me nou zo af bij die andere website? Is het kleurgebruik, vlakverdeling, het gebruikte lettertype?

Waarop letten

De zaken waar ik op let bij een website?

  • Verdeling tussen tekst en afbeeldingen
  • Kleurgebruik en kleurcombinaties
  • Kwaliteit van foto’s en hoe ze geplaatst zijn op de pagina
  • Hoe lang de teksten zijn. En hoe dit dan in verhouding is met de andere elementen op de pagina
  • Het lettertype en gebruik van kopjes in de tekst, die heeft ook te maken met de vlakverdeling zoals die wordt aangehouden.

Wanneer je vervolgens een website hebt die precies is wat je bedacht had….dan ben je toch 100% trots en tevreden?

 

%d bloggers liken dit: